Indhold

Fodbold, der hedder "fodbold" i USA, er den mest populære sport i verden. Deres lidenskabelige fans fremkaldte stadig en militær konflikt, kaldet "Soccer of War", i 1969, mellem Honduras og El Salvador. Emotioner til side, fodbold er et relativt simpelt spil, der kræver intet mere end en bold og to bjælker.

Fodboldspillere kan lovligt bruge en række kropsdele mens du spiller bold (Sean Murphy / Lifesize / Getty Images)

mål

Målet med fodbold er at sætte bolden i modstandernes net. For at udføre denne opgave, sender spillerne bolden til hinanden på tværs af feltet. Når et mål er scoret, løber atleterne på deres egen side, og bolden er placeret i midten af ​​feltet for modstandersamfundet for at genstarte spillet.

Spillere og udstyr

Hvert hold har 11 spillere på banen. Den ene er målmand og resten er normalt delt mellem forsvarere, midtbanespillere og angriberne. Midfielders er normalt i større antal, efterfulgt af forsvarere og derefter angriberne, selvom proportionerne kan ændre sig afhængigt af den anvendte strategi. Passende klammer bruges til terrænet i kampen, og alle er forpligtet til at bære shin guards for sikkerhed.

Feltet

Fodboldbanen kan variere i størrelse. Det er normalt 109 x 68 m eller 110 x 70 m. Overfladen kan være naturligt eller kunstigt græs, med bjælkerne centreret i enderne. En firkant på 5 m, kaldet et lille område, og en anden på 16 m, kaldet et stort område, er markeret foran hver stråle. Målmanden får lov til at fange bolden hvor som helst inden for 16 meter. Enhver bold, der forlader siden af ​​banen, gives til holdet, der ikke har lænket sig mod det sidst; spillet genoptages med et sidekast. Bolden, der passerer gennem bundlinjen, gives til holdets målmand, hvor modstanderen rørte sidst. Hvis forsvarsholdet rørte sidst, kan modstanderne sparke det fra nærmeste hjørne.

Reglerne

Kampen spilles i to kontinuerlige 45 minutters perioder. Begrænsede udskiftninger er tilladt. Hvis der ikke er scoret mål i en afgørende kamp, ​​som en endelig, ekstra minutter er inkluderet, efterfulgt af straffespark. Med undtagelse af målmanden må spillerne ikke røre bolden med deres hænder eller arme. Kontaktfejl kan forekomme på forskellige måder, hvoraf den mest almindelige er ukorrekt eller usikker kontakt. Sanktioner omfatter frie spark, straffe og røde og gule kort. Et rødt kort eller to gule kort vil resultere i udvisningen af ​​spillet. En anden type fejl er indirekte frispark, når bolden ikke kan sparkes direkte ind i nettet. For at overholde reglerne er der en dommer og to flaggers på banen. Nogle gange vil en fjerde dommer være ansvarlig for udskiftninger, holde tid og andre relaterede afgifter.